מפגש אמן עם מירית כהן כספי בשבת ה8/9/12 בשעה 17:30 בפאב
התערוכה היא חלק מפעילות שתתפרש במהלך שש שבתות של מפגשי אמן הקרנות מונחות של סרטי אנימציה לילדים וסרטי אמנות למבוגרים,וגם הקרנת רצף עבודות וידיאו ארט ".
בנוסף תתקיים תערוכת מכירה: עודף מ- 300 ועודף מ- 3000 .
התערוכה תהיה פתוחה גם בערבי חג וחג, בראש השנה וסוכות כולל חול המועד.
בין המשתתפים: אמני הגלריה השיתופית בכברי, גלעד אופיר,מירית כהן כספי, יאיר גרבוז, גרי גולדשטיין, רון עמיר, דרורה דומיני, נעה צדקה, רותם ריטוב, טובה לוטן, יעל בלבן,מיכל שמיר,מרב סודאי, יונתן הירשפלד, ועוד.
קישור לאתר הגלריה: https://www.facebook.com/SummerSellingExhibition
תערוכה קבוצתית
תערוכה בינלאומית באמסטרדם" "The Gatewatcher"
אוצרת: רונית עדן
פתיחה ביום שישי ה- 27.4.12 בשעה 20:00
נעילה ב- 28.5.12
תערוכה זו לוקחת חלק באירועי 4,5 במאי אמסטרדם (יום הזכרון ויום השחרור הלאומי)
האמנים המשתתפים:
Mirit Cohen-Caspi, Gil Yefman, Itamar Gilboa
Camile Smeets, Dorothea Seror, Mehdi-Georges Lahlou, Katarzyna Kozyra, Silia Tung
פורסם באתר השחרור, אמסטרדם
"The Gatewatcher"
תערוכה בינלאומית באמסטרדם אוצרת: רונית עדן
התערוכה "The Gatewatcher"
עוסקת בבדיקת גבולות ג'נדר בהקשר למה שמקובל ולא מקובל בתרבות המערבית. דרך עבודות אמנות עכשוויות עולות שאלות
על הגדרת זהות מינית ומדוע נוצרת תחושת איום כשגבולות ההגדרה מטשטשים. מהו מקומם בחברה היום של סמלים חיצוניים המזדהים עם
הגדרה מינית אלה, מדוע נוצרת דחייה או אפילו תגובה אלימה כשגבולות נחצים.
הולנד ואמסטרדם במיוחד, נחשבים למקומות בהם החברה היא סבלנית ומקבלת את ה"אחר". עם זאת גם כאן ישנן תלונות רבות
על אלימות ואפלייה על רקע של הגדרה מינית. האם זה הלבוש, תנועות גוף או סממנים אחרים המזדהים עם זה "האחר" הם המאיימים?
בקבוצת העבודות המשתתפות בתערוכה "מבקרים" האמנים אצל המין האחר. הם חוצים את הגבולות המקובלים, המסורתיים של שייכות מינית:
מה צריכה לעשות אשה, או כיצד צריך גבר להתנהג. האמנים דנים בזהותם המינית בבקורת ולפעמים בלעג, מודעים לכך שחלק מזהות זו מוגדרת ומשתקפת בעיני הסובבים אותם כמו משפחה וחברים. לעיתים מה שמקובל אצל האחד הוא אקזוטי אצל האחר.
בשאלה העולה מתוך העבודות :מהם גבולות הגדרה מינית והאם הם קיימים בכלל.
כפי שכתבה על כך הסופרת וירג'ניה וולף בספרה "אורלנדו" :
"...אמנם המינים שונים זה מזה, אך בכל זאת הם מתערבבים זה בזה. כל אדם מיטלטל בין מין למין, ובמקרים רבים הבגדים
בלבד הם ששומרים על המראה הגברי או הנשי, בזמן שמתחת להם המין הוא הפוך לגמרי. כל אחד התנסה בתסבוכות ובמבוכות
הנובעות מכך;" עמ 154
עיסוק בגבולות ג'נדר לא נמצא בראש סדר עדיפיות כבעיות קיומיות דחופות עם זאת הוא נוגע בשאלות על מוסר, דת וחוק, שאלות שיש להן
השלכות חברתיות ותרבותיות בחיי היום יום שלנו. תערוכה זו לוקחת חלק באירועי 4,5 במאי אמסטרדם (יום הזכרון ויום השחרור הלאומי)
מתוך מטרה משותפת לבחון את משמעות האמירה: חברה השואפת לחופש וסבלנות. ומה משמעות האמירה בימים אלה של סערות
חברתיות ופוליטיות כאן בחברה הסובבת אותנו.http://www.roniteden.com/projects/the-gatewatcher
המכון לאמנות אורנים+המגמה לאמנות פלסטית בתיכון ויצו-ליאו באק לאמנויות,פרויקט משותף
''בוגרים יוצרים אוצרים''
המגמה לאמנות פלסטית בתיכון ויצו-ליאו באק לאמנויות, מארחת את בוגרי המכון לאמנות- אורנים המכללה האקדמית לחינוך, בגלריה הלימודית של בית הספר.
פרויקט זה הינו יוזמה משותפת של מירית כהן כספי, אמנית רב תחומית המלמדת בויצו-ליאו באק לאמנויות שנים רבות ומרכזת את המגמה לאמנות פלסטית ושל דורית רינגרט, ראש לימודי היצירה וד"ר יעל גילעתראש המכון לאמנות מכללת אורנים. יוזמה זו משתלבת במסגרת מגמת המכון לאמנות להעמיד לבוגרים מצטיינים חדרי סטודיו, חללי עבודה בקמפוס, כמו גם ליווי מקצועי, בשנים הראשונות שלאחר סיום לימודיהם במכון. אפרת לוין, אמנית צעירה,בוגרת המכון,השייכת לתכנית ליווי הבוגרים, נבחרה לאצור ולעבוד במשותף עם מירית כהן כספי על סדרת התערוכות המתוכננות.
בחלל הגלריה הלימודית תוצגנה תערוכות האמנים הצעירים לצד תערוכות תלמידי יב', מתוך מחשבה ליצור דיאלוג ולהעלות לדיון שאלות על תהליכי יצירה וליווי התפתחות אישית. אנו מאמינים כי מפגש זה החושף את תלמידי התיכון, שהינם בשלבי העבודה על פרויקט הגמר באמנות מעשית, ומאידך,האמן הצעיר שהינו בתחילת דרכו מחוץ לכותלי המוסד האקדמי, יאפשר ליווי הדדי ולימוד באופן בלתי אמצעי.
תערוכת מחווה לאלימה בגלריית המדרשה לאמנות ,תל-אביב
החברים של אלימה יום חמישי 23 באוקטובר 2008 05:16 מאת: דנה גילרמן,עכבר העיר,תל-אביב
באקט לא שכיח, אמנים תרמו עבודות לתערוכת מכירה שתאפשר הוצאת קטלוג לתערוכה של הציירת במוזיאון תל אביב
בגלריה של המדרשה (דיזנגוף 34, תל אביב) יתקיים בסוף השבוע אירוע חריג למדי בשדה האמנות - תערוכת מכירה שמטרתה לממן קטלוג לתערוכת הרטרוספקטיווה של הציירת אלימה במוזיאון תל אביב. ואם יש מישהו ששואל למה אלימה היא זו שצריכה לממן לעצמה קטלוג לתערוכה מוזיאלית, התשובה היא: ככה זה. למוזיאונים בשנים האחרונות אין כסף לממן תערוכות ובוודאי שלא קטלוגים. התערוכה, שאוצר יניב שפירא, מציינת את זכייתה של אלימה בפרס על שם נתה דושניצקי קפלן, בסך 40 אלף שקל, אך הוצאת קטלוג מכובד, כזה שיקיף את מכלול עבודתה לאורך השנים, עולה לא פחות מ-100 אלף שקל. מה עושים אמנים במצב שכזה? חלקם עובדים עם גלריה שמנסה לגייס בשבילם כספים, חלקם מוכרים עבודות לאספן תמורת מימון של קטלוג, אחרים מנסים לפנות לקרנות ציבוריות. אלימה, שאינה עובדת עם גלריה, ניסתה למכור עבודות לאוסף של בנק הפועלים (שכבר מחזיק עבודות שלה באוסף). לאחר זמן מה התייאשה.
וכאן הגיעו החברים הקרובים שיזמו את האירוע: עפרה צימבליסטה, עמי לוי ויובל כספי. "היות שברור לנו שתערוכה רטרוספקטיווית בגיל כזה (75) היא ההזדמנות האחרונה לתעד את העבודה שלה, התחלנו לחשוב מה עושים", אומרת צימבליסטה. "עמי אמר לי, ''''בואי נרים פרויקט, נגייס את האמנים ונוסיף כסף לקטלוג".להתגייסות כזאת, שלדברי צימבליסטה "לא כל כך אופיינית לעולם האמנות", היו תקדימים. למשל המכירה המוצלחת שנערכה למען בנו של גדעון גכטמן, יותם (שמת לאחר כמה שנים), המכירה למען ניתוח בחו"ל לאמנית מאירה שמש (שגם מתה לאחר מכן) וכן זו שנועדה לממן ניתוח - מוצלח - בחו"ל לאמן נועם הולדנגרבר. גם הפעם היתה היענות גדולה. אמנים מכל הגילים: קולגות, עמיתים להוראה ותלמידים בעבר ובהווה תרמו עבודות, ובהם בועז ארד, ביאנקה אשל גרשוני,מירית כהן כספי,גיא בן נר, עופר ללוש, דורון סולומונס, זויה צ''''רקסקי, יאן ראוכוורגר, נגה שץ ויגאל תומרקין. אלימה עצמה אמרה, שבהתחלה הרגישה נבוכה מהמחווה, "מה, אני לא יכולה לממן קטלוג? לא, אני לא יכולה. מצד אחד זו הרגשה לא נעימה, מצד שני ההיענות של האמנים גרמה להרגשה נהדרת".
תערוכה קבוצתית
גופים טריטוריאלים פיסול עכשווי מישראל מוזיאון "בלדן אן זי" האג.
פתיחה:יום ראשון 2.3.08
האמנים המשתתפים בתערוכה : מירית כהן-כספי, ארז ישראלי, זויה צ'רקסקי, בותינה אבו מלחם, מנאר זועבי, אורי קצנשטיין, פיליפ רנצר, אמיר ויינברג, סיגלית לנדאו, זיו בן-דב,אלי גור-אריה, גליה גור –זאב, שולי נחשון, גלעד רטמן, גיל שחר
אוצרת:רונית עדן, אמסטרדם.